Slané křupání - česnek & rozmarýn

 

Slané křupání jsou ideální pochoutkou k vínu či pivu, jako svačinka kdekoliv sebou, zdravé přikusování k pomazánkám, dipům či salátům!

Jsou vyrobeny z celozrnné špaldové mouky, obsahují vysoké množství vlákniny a tím Vás zasytí na dlouhou dobu.

Obsahují sezamová semínka, sušený česnek, rozmarýn a mořskou sůl.

Neobsahují žádné umělé konzervanty, stabilizátory, barviva... prostě nic, co nemá ve zdravém křupání co dělat!

Dostupnost Skladem
69 Kč
   
Kód produktu 57
Kategorie Slané
 

Složení: celozrnná špaldová mouka, řepkový olej, pitná voda, sezamová semínka, sušený česnek 1,8 %, mořská sůl 1,2 %, sušený rozmarýn 0,5 %.

Může obsahovat stopy arašídů.

Obsah 150 g.

Minimální trvanlivost 4 měsíce od výroby (sušenky Vám budeme posílat maximálně 3 týdny od upečení, takže budete mít minimálně 13 týdnů na jejich spotřebu).

Celý proces výroby od vážení, zpracování těsta, formování na plechy i balení je ruční výroba.

 

 

A co Vám jednotlivé suroviny přinášení za benefity?

 

Celozrnná špaldová mouka:

V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin, Vyznačuje se jemnou oříškovou příchutí, Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek.  Obsahuje zejména hodně hořčíku a vitamínů skupiny B.Jedním z nich je i vitamín B17. Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé vyčištěné zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerály, kvalitní tuk) a vlákniny. Současně je špalda lehce stravitelná a má mnohem nižší toxicitu pro alergické jedince. Proto ji mohou lidé s alergií na pšenici použít jako náhradu pšenice. Nesmíme ovšem zaměnit alergii na pšenici s celiakií. Špalda není bezlepková a není vhodná pro bezlepkovou dietu.

 

Řepkový olej:

Podle německé Společnosti pro výživu (DGE) patří řepkový olej k celosvětově nejzdravějším rostlinným olejům a je zcela jednoznačně doporučován ke každodenní konzumaci. Za největší klad řepkového oleje je konkrétně považován vysoký podíl kyseliny alfa-linolenové patřící do skupiny omega–3 mastných kyselin, které si lidské tělo nedokáže samo vyrobit. Proto je důležitý jejich pravidelný denní příjem prostřednictvím potravy. Řepkovým olejem se zároveň dodává značné množství dalších pozitivních mastných kyselin, jako je kyselina olejová. Ta je schopna udržet hladinu cholesterolu v těle v přiměřené rovnováze a tím chránit organismus před rizikem infarktu.

 

Sezamová semínka:

Tato semínka představují zásobárnu důležitých látek pro náš organismus. Obsahují kvalitní bílkoviny i základní esenciální mastné kyseliny. I proto jsou oblíbenou částí jídelníčku veganů a vegetariánů a nejen jich. Rovněž obsahují řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků – z nichž můžeme uvést vitamin E, vitamíny ze skupiny B (thiamin, riboflavin a niacin), beta karoten, z minerálních prvků vápník, železo zinek, draslík či fosfor. Sezamové semínko má ze zmiňovaných látek právě vysoký obsah železa, proto mezi skupiny, kterým pomáhá jeho zvýšená konzumace, patří ženy a pacienti s anémií (chudokrevností). Ženám se doporučuje rovněž jeho konzumace v období menopauzy, kdy zmírňuje pocity návalů a pocení. Dále, díky jeho složení, sezamové semínko prospívá srdci a cévám a rovněž podporuje lepší obranyschopnost organismu. Prospívá rovněž i vlasům, nehtům a kůži pro obsah látek, jako jsou například zinek, beta karoten či vápník. Konzumace semínka pomáhá zvlhčovat střevní sliznici, což pomáhá při zácpě. Všeobecně je doporučován pro jeho všestranné působení sportovcům či pacientům při rekonvalescenci po nemoci a dalším.

 

Česnek:

Využíval se i v období první a druhé světové války. Sloužil coby dezinfekce a uvádí se, že zachránil množství zraněných lidí před gangrénou. Česnek obsahuje vitaminy A, B a C, vápník, selen, jód a další látky, díky nimž posiluje organizmus, podporuje jeho obranyschopnost, látkovou výměnu, hojení ran a sexuální výkonnost, snižuje hladinu cholesterolu, stresu, krevního tlaku a riziko rakoviny.V lidovém léčitelství se užívá jako antibiotikum a antiseptikum, účinkuje při nachlazení, chřipce a bolestech v krku. Působí proti nadýmání a kornatění tepen, antimykoticky. Prospívá srdci, dále při onemocnění cukrovkou, střevních a žaludečních potížích. Čistí cévy a v neposlední řadě ničí parazity žijící ve střevech.  

 

Rozmarýn:

Dezinfikuje trávicí trakt, podporuje trávení a omezuje nadýmání. Působí proti stresu, zklidňuje nervy a na příjemný spánek. Zlepšuje krevní oběh, koncentraci a odstraňuje pocit chladu v končetinách, tonizuje cévy a celkově posiluje. Je zvlášť vhodný v rekonvalescenci a geriatrii. Pomáhá při ženských onemocněních, upravuje menstruaci. Je výjimečný tím, že jako jedna z mála rostlin zvyšuje krevní tlak. Přitom příznivě  ovlivňuje zdravotní stav, uklidňuje a odstraňuje nervové vyčerpání. Zlepšuje krevní  oběh, odstraňuje pocit chladu v končetinách a pomáhá při takzvaném stařeckém srdci. Tonizuje cévy, nervovou soustavu a celkově posiluje.

 

Hmotnost 0.15 kg